DENNIE VAN DIESEN

RAKEN EN GERAAKT WORDEN

Naarmate je ouder wordt weet je steeds beter wie je zelf bent, en toch blijft het een weg waarvan je mag accepteren dat je het nooit helemaal weet. Wel denk ik mijn missie in dit leven te hebben gevonden. En die is heel simpel: raken en geraakt worden. En dat gebeurt bij Portretmakers.

dennie-van-diesen-portretmakers
Na-5-dagen-weg-geweest-bijna-terug-e1612107543778

IK HEB HET ZELF OOK NIET MAKKELIJK GEHAD

Eens liep ik rond in de kroeg, draaide ik plaatjes. Leuk maar dat was het niet. Ik ging werken bij Defensie omdat ik een familie om mij heen miste. Mijn vader was namelijk al overleden aan kanker toen ik 11 jaar oud was en mijn moeder vertrok naar Canada toen ik 17 jaar oud was. Na wat jaren bij Defensie, een missie in Afghanistan en beroepsbrandweerman te zijn geweest besloot ik te gaan studeren en mijzelf te richten op het trainersvak. Snel daarna startte ik een trainingsbureau, dit om mensen te helpen bij de keuzes die ze maken in het leven. Ik had het zelf namelijk ook niet altijd makkelijk gehad.

Omdat ik zo gefascineerd was over de keuzes die mensen maken en omdat ik graag continu de ‘waarom’ vraag stel, startte ik in 2017 de Ongekend Talent Podcast. Ik wilde achterhalen door welke pieken en dalen mensen gaan en hoe ze hun talent vinden en benutten. Momenten van succes, momenten van verdriet, momenten van liefde, momenten van afscheid. Want dat is leven.

TWEE MOMENTEN ZIJN BEPALEND GEWEEST OM PORTRETMAKER TE WORDEN

Het eerste moment was het moment dat ik met de Ongekend Talent Podcast in Miami was. In de lobby van een hotel interviewde ik een gast. Het was een spoed interview. Niet in een prachtige of gelikte studio. Dus ik greep een ‘reserve’ microfoon die ik voor zulke ad-hoc interviews had meegenomen. Toen het interview klaar was liep ik samen met een vriend de lobby uit en ineens brak ik…

Die microfoon was van mijn vader geweest. Ook de laatste vakantie met mijn vader was in Miami. Wil hij mij iets vertellen misschien? Het enige wat ik dacht: had ik zijn stemgeluid nog maar bij me…

Na-5-dagen-weg-geweest-bijna-terug-e1612107543778
Na-5-dagen-weg-geweest-bijna-terug-e1612107543778
Na-5-dagen-weg-geweest-bijna-terug-e1612107543778

MIJN MISSIE IS MENSEN FACILITEREN HUN VERHAAL TE VERTELLEN

Het tweede moment, ik zag op social media dat een aangetrouwde nicht, Delilah Denz, ziek was. Ze had kanker. Ik stelde haar op grond van mijn ervaring in Miami al snel voor om een podcast op te nemen over haar leven. Want wat was ze een powervrouw zeg! In november 2019 zaten we aan tafel waarin we een intens, mooi en belangrijk gesprek hadden. Ze sprak haar man (mijn neef Dave) en haar dochtertje Djazy toe… Heftig! Delilah is november 2020 overleden.

Kort daarna wist ik waarom mijn vader deze microfoon aan mij heeft nagelaten. Niet voor mijn zangkunsten, maar voor het ophalen van verhalen. Want dat is wat mensen bindt. Door elkaar te raken en geraakt te worden in de mooie en de minder mooie momenten van het leven.

Het is mijn missie om mensen te faciliteren om het verhaal te delen wat zij willen delen. Enerzijds omdat het nog kan, anderzijds omdat het er gewoon tijd voor is.