Een levensfilm voor mensen met een chronische, progressieve ziekte.

Als Portretmakers worden wij vaak gevraagd om Levensfilms te maken voor mensen die in hun laatste levensfase zitten en samen met de familie hun verhaal willen vastleggen, zodat ze niet vergeten worden. Dit helpt een ieder die betrokken is in dit proces enorm met rouwverwerking, omdat er ruimte ontstaat om stil te staan bij het leven van degene die er binnenkort niet meer gaat zijn.

Maar onze levensfilms zijn niet exclusief voor mensen die binnen aanzienbare tijd komen te overlijden! We krijgen steeds meer de vraag of we deze biografische documentaires ook kunnen maken voor mensen die juist nú nog goed in het leven staan, voordat hun ziekte de overhand neemt.

Waarom wachten tot het te laat is?

Vaak staan mensen er niet bij stil dat ze een verhaal te vertellen hebben, maar dan gebeurt er iets in hun leven (een ziekte, een verlies van een ander, etc.) waardoor ze over hun eigen nalatenschap gaan nadenken. “Wie ben ik eigenlijk? Wat beteken ik voor de mensen om me heen en wat betekenen ze voor mij?”. Dit is een prachtig en waardevol proces, ook al komt het misschien voort uit minder leuke ervaringen.

“Het is Portretmakers gelukt om mijn verhaal naar boven te halen. Pas toen ik het vertelde, besefte ik hoe betekenisvol het was”
-Peter van der Ven

Wat onze Levensfilms bieden is het vertellen van het échte verhaal, nu je nog niet overgenomen bent door je ziekte. Zo kunnen je dierbaren je herinneren om wie je bent en was en niet om de zieke jij. Dit kan voor veel rust zorgen, wetende dat jij niet je ziekte bent en dat dat nu voor altijd is vastgelegd.

Kijk hier hoe Theo van Neerven (heeft de ziekte van Parkinson) vertelt over wat de Levensfilm voor hem betekent.

We gaan in gesprek met de dierbaren om je heen die je zelf selecteert, om zo een beeld te schetsen van jouw leven. Hierbij worden verhalen, foto’s en video’s, muziek en gebeurtenissen van vroeger gedeeld. Dit stoppen we allemaal samen in een script, om vervolgens als rode draad te gebruiken in het diepte interview met degene waar het om gaat. Dit zorgt voor mooie verassingen, onverwachte wendingen en verhalen waar je zelf nooit opgekomen zou zijn, waardoor we het pure en echte verhaal vastleggen. Lees HIER meer over hoe we te werk gaan.

We zien vaak binnen dit proces dat er ruimte ontstaan om alle kaarten op tafel te leggen, waardoor mensen herenigt worden, onbeantwoorde vragen worden beantwoord en meer verbinding ontstaat binnen familie- en vriendencirkels.

Al onze levensfilms zijn maatwerk, afgestemd op jouw verhaal. Ben je geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op, we horen graag wat we kunnen betekenen: CONTACT

Waarom video bij je podcast waardevol is

Waarom video bij je podcast waardevol is

Ik hoor je al denken: “Het hele punt van een podcast is toch dat deze gefocust is op audio en makkelijk te consumeren is, bijvoorbeeld als je aan het rijden bent of in de sportschool staat?”. Daar heb je helemaal gelijk in en dat is ook zeker de kracht van dit...

Lees meer
Portretmakers is een sociale onderneming 

Portretmakers is een sociale onderneming 

Portretmakers is een sociale onderneming en maakt films voor mensen in hun laatste levensfase. Voor deze producties die vaak intensief zijn om te maken heeft Portretmakers geen winst oogmerk! Portretmakers onderscheidt zich als een sociale onderneming door haar unieke...

Lees meer