De Podcast

Een podcast beginnen, maar geen idee hoe?

 

➜ Een podcast over podcasting

In de podcast Het Podcastwapen gaat Siem van der Kaa voor jullie ontdekken hoe de podcastwereld in elkaar steekt.

Foto Siem

Bastiaan Meijer

Podcastpresentator ‘PodBast’

Met een grote nieuwsgierigheid en een boekwerk aan research interviewt Bastiaan Meijer erop los. Als presentator van de PodBast interviewt Bastiaan BN’ers over hun weg naar succes en hoe zij omgaan met kritiek. Voor zijn creatieve aanpak en prikkelende vragen won hij in 2021 bij de Dutch Podcast Awards de prijs voor beste podcasthost.

Luister via…

Reinout slee

Maker van de Werkwaarde podcast

In 2020 startte Reinout Slee als directeur van Bureau Werkwaarde met de Werkwaarde Podcast. Zijn doel hiermee was de verzuimregeling

in Nederland terug te brengen naar de eenvoud. De podcast heeft voor Reinout veel dingen opgeleverd. Zelfs een compleet bedrijf!

Luister via…

Patrick Kicken

Voormalig Radio-dj en de ‘podcastkoning’

De meeste mensen zullen Patrick Kicken kennen van zijn tijd als radio-dj bij Radio Veronica en 3FM. Toch ligt het hart van deze voormalig deejay bij podcasts. Patrick heeft vijf podcastshows online staan, waaronder de langstlopende van Nederland: Leven Zonder Stress.  

Luister via…

Mirjam Hegger

Podcastmaker en eigenaar Podcast Academy

Mirjam Hegger is podcastfan van het eerste uur. Ze denkt in verhalen en wordt nog net niet met een koptelefoon wakker. Tegenwoordig lijkt het alsof er voor ieder onderwerp een podcast is. Betekent dat ook dat ieder onderwerp echt geschikt is voor een podcast?

Luister via…

Dennie van Diesen

Eigenaar Portretmakers

In 2020 richtte Dennie van Diesen twee bedrijven op: Portretmakers en Podcast Studio Brabant. Inmiddels is Portretmakers één groot mediabedrijf voor videoportretten en podcasts. De podcastbedrijven schieten door heel Nederland inmiddels als paddenstoelen uit de grond, maar daar maakt Dennie zich niet druk over.

Luister via…

Dick Klabbers

Geluidstechicus bij radio en televisie

Met meer dan 25 jaar ervaring als geluidstechnicus is Dick Klabbers een ervaren audiofanaat. Hij is werkzaam als Hoofdgeluidstechnicus bij landelijke omroepen, facilitaire bedrijven en zijn eigen bedrijf dk studio. In een nieuwe aflevering van Het Podcastwapen vertelt Dick onder andere over het belangrijkste element van geluidstechniek: psychoakoestiek. 

Luister via…

Sander Stekelenburg

Eigenaar podcastbedrijf De podcastspecialist en marketingadviseur

Sander Stekelenburg is een vrolijke man met een voorliefde voor audio. Als eigenaar van zowel een podcastbedrijf als een communicatiebureau, dat hij samen met zijn vrouw runt, weet Sander als geen ander hoe je een podcast sterk op de markt brengt.

Luister via…

Christine Kouman

Presentatrice ‘Blootgewoon!’ podcast

Als onderdeel van de campagne: voel je vrij, geef je bloot ging Christine Kouman, directrice van Naturisten Federatie Nederland, samen met Koert-Jan de Bruijn de podcast Blootgewoon presenteren. Hun missie: het onderwerp naaktrecreatie zo gewoon mogelijk aan te kaarten. Met hun laagdrempelige gesprekken en frisse blik wonnen ze in 2022 bij de Dutch Podcast Awards de prijs in de categorie brand story.

Luister via…

Frank Nanninga

Maakt podcast door middel van Artificial Intelligence

Een podcast laten maken door kunstmatige intelligentie klinkt als een utopie, maar Frank Nanninga bewijst met zijn podcast Beyond The Screen het tegendeel. Frank maakt een podcast over AI, door AI. Dankzij een paar slimme tools hoeft Frank zelf niet achter een microfoon te kruipen of een gast op te bellen.

Luister via…