Nomi van der Linden 

Normaal gesproken creëren we levensverhalen voor volwassenen, nu was alles anders …

 

Het is met een zwaar hart dat ik jullie vertel over de moedige strijd van een bijzonder klein meisje genaamd Nomi. Op de jonge leeftijd van vijf jaar oud heeft Nomi anderhalf jaar lang gestreden tegen een vreselijke ziekte. Helaas heeft Nomi ons verlaten, maar haar herinnering zal voor altijd blijven voortleven.

Op verzoek van haar familie hebben we een prachtig videoportret gemaakt om haar leven te vereren, zodat haar dierbaren altijd kunnen terugkijken naar de kostbare momenten die ze samen hebben gedeeld.

Hier was alles anders

Normaal gesproken creëren we levensverhalen voor volwassenen, gebaseerd op voorgesprekken, foto’s, video’s en anekdotes die we ontvangen van familie en vrienden. Echter, in het geval van Nomi was alles anders.

De Efteling

We hielpen de familie met enkele thema’s om het gesprek op gang te brengen, zodat Nomi, haar papa en mama vrijuit konden praten. Ze spraken over de Efteling, Nomi’s ultieme favoriete pretpark, en wat ze er allemaal over te zeggen had. De magie en vreugde die ze daar ervoer, waren onvergetelijk.

De “Kanjerketting”

Een ander belangrijk onderwerp was de “Kanjerketting”. Deze ketting, die werd bijgehouden door het ziekenhuis, symboliseerde alle behandelingen die Nomi onderging. Elke kraal vertegenwoordigde een moedige stap die ze zette op haar pad naar herstel. Het was een waardevol symbool van haar doorzettingsvermogen en kracht.

Maar bovenal sprak het gezin van Nomi tot de verbeelding. Haar mama, papa en lieve zusje vormden een bron van liefde, steun en troost gedurende haar hele strijd. Samen waren ze een hechte eenheid, een familie die onvoorwaardelijk van elkaar hield. In hun ogen zag je de liefde voor Nomi schitteren als sterren aan de hemel.

Een emotionele rollercoaster die we met uiterste zorg hebben vastgelegd.

De dag van het filmen was lang, maar toch prachtig. Ruim acht uur lang hebben we de meest bijzondere momenten gekozen, ondanks de zware last van Nomi’s ziekte. Het was een dag vol lachende en huilende gezichten, een emotionele rollercoaster die we met uiterste zorg hebben vastgelegd.

Nu, terwijl we deze woorden schrijven, is Nomi niet langer bij ons. Ze heeft haar strijd gestreden en is uitgegroeid tot een stralende ster aan de hemel. Haar aanwezigheid zal gemist worden, maar haar herinnering zal nooit vervagen. We hopen dat het videoportret dat we hebben gemaakt een bron van troost en kracht zal zijn voor haar geliefden, en dat het hen zal helpen om hun dierbare Nomi te herinneren zoals ze was – een stralende, dappere en geliefde engel.

Rust zacht, lieve Nomi.

Vereeuwig jouw unieke verhaal samen met je dierbaren in een ontroerend videoportret. Ontdek meer

Joyce

Joyce

Toen Christa, een geliefde moeder, zus en vriendin, overleed, stond haar familie voor de uitdaging om haar herinnering levend te houden. Haar naasten namen het initiatief om een Levensfilm te laten maken door Portretmakers, een beslissing die een blijvende impact zou hebben op iedereen die Christa liefhad.

Lees meer
Yvon van der Linden

Yvon van der Linden

Yvon, de liefdevolle moeder van Nomi en Elin, kwam bij ons terecht door haar peetoom, die tevens een goede kennis van ons is. Als gebaar hebben we besloten om een portret van Nomi als een cadeau aan te bieden. Dit portret werd gemaakt in een tijd dat Nomi, een prachtig en dapper meisje, nog bij ons was, ondanks haar strijd tegen Neuroblastoom kinderkanker.

Lees meer