Waterschap Brabantse Delta maakt prachtige podcast over biodiversiteit

De biodiversiteit zit vol met bijzondere verhalen. In Delta Talk de Podcast gaat Eveline Overbeek in gesprek met Ecoloog Michiel Cornelis en hydroloog Thomas Deurloo. Een drietal werkend voor het Brabantse Delta met een vlotte babbel en een goede chemie, maar bovenal: een passie voor biodiversiteit en het waterschap.

‘’We wilden graag wat nieuws doen speciaal voor onze collega’s. Toen leek een podcast voor ons een ideale bijdrage voor de interne communicatie binnen het waterschap, vertelt Eveline. ‘’We zien het, samen met ons nieuwe magazine, als ons cadeautje voor deze zomer. Wellicht kunnen we in de toekomst ook de inwoners in onze podcast betrekken.’’ De drie musketiers Eveline, Michiel en Thomas nemen je in deze podcast mee in de wereld van de biodiversiteit in ons waterschap. Er wordt gelachen, verwonderd en er worden mooie verhalen opgehaald.

Ook worden in deze podcast diverse planten en dieren benoemd tot ‘ambassadeurs van de biodiversiteit’. Deze planten en dieren zeggen iets over de staat van hun leefomgeving en we kunnen eigenlijk niet zonder ze. Zo staan de ijsvogel, de grote modderkruiper en het grasklokje op de lijst. Ook het lievelingsdier van Michiel, de otter, mag zeker niet ontbreken. ‘’De otter komt steeds vaker voor in Nederland en België. Dat is bijzonder, want hij is vooral schuw en nachtactief’’, vertelt Michiel. ‘’De otter is een toppredator. Dat betekent dat hij bovenaan een voedselketen staat. Hij eet veel rivierkreeften, waar er in Nederland een overschot van is. De otter staat altijd aan het hoofd van een goed ecosysteem.’’

Delta Talk de Podcast is opgenomen in de studio van Portretmakers in Breda. Een bijzondere plek voor het drietal, want van 2004 tot 2010 was dit kantoorpand aan de Bergschot in Breda het hoofdkantoor van het hoofdkantoor van Waterschap Brabantse Delta. Alsof het zo had moeten zijn!