Jan Lareman 

Het Hart van de Geitenkamp: Een STEVIG Videoportret

Ondanks dat Jan momenteel ziek is, wil hij niet dat dit centraal staat in ons gesprek.

In de prachtige wijk Geitenkamp woont een icoon, een man die met zijn energie, daadkracht en toewijding een diepe impact heeft gehad op het leven van velen: Jan Lareman, oprichter van STEVIG (Stichting Eigen Voorziening in Geitenkamp). Ondanks dat Jan momenteel ziek is, wil hij niet dat dit centraal staat in ons gesprek. In plaats daarvan wil hij de schijnwerpers richten op de betekenis van STEVIG en de magie van deze bijzondere wijk.

Een Ontmoeting met Jan Lareman: Een Persoonlijk Afscheid

Het is een voorrecht om met Jan Lareman in gesprek te zijn. Als videomaker en verhalenmaker heb ik de eer gehad om een bijzonder videoportret van Jan te maken. Jan straalt een ondernemersgeest uit die hem heeft aangedreven om STEVIG op te richten. Zijn visie op de rol van een wijk en het betekenen van iets voor anderen is opmerkelijk. Hij leerde dat niet iedereen dezelfde gedachten heeft, maar hij zag dit als een kans om anderen te inspireren en te betrekken bij zijn missie.

Het Hart voor de Medemens

Jan’s drive om zich met hart en ziel in te zetten voor de medemens is opmerkelijk. Als verhalenmaker heb ik de bijzondere verhalen gehoord van mensen die door Jan zijn geholpen en hoe hij hun levens heeft veranderd. Hij signaleert knelpunten en aandachtspunten in de wijk, en dankzij zijn bemiddelings- en organisatietalent weet hij situaties te verbeteren. Hij blijft dicht bij de mensen, en zijn triagevermogen stelt hem in staat om het verschil te maken. Waar deze onvermoeibare energie vandaan komt, wordt duidelijk wanneer we horen dat Jan altijd al een diepgeworteld verlangen heeft gehad om anderen te helpen.

Samen Investeren in de Wijk: Een Verhalenmaker’s Perspectief

STEVIG begon klein, maar groeide al snel uit tot een bron van samenwerking en investeringen in de wijk. Jan weet sleutelfiguren aan zich te binden, hoewel hun belangen soms uiteenlopen. Als verhalenmaker heb ik gezien hoe Jan zijn visie deelt en anderen inspireert om samen te werken aan een betere wijk. Hij kijkt naar kansen in de wijk en heeft soms risico’s genomen die niet altijd succesvol waren. Maar deze tegenslagen hielden hem niet tegen. Hij leerde ervan en gebruikte ze als springplank om verder te gaan.

Een Rebel met een Hart: Een Bijzondere Afscheidsvideo

Jan is geen doorsnee persoon. Als verhalenmaker heb ik zijn persoonlijkheid vastgelegd: hij is eigenwijs, recht voor zijn raap en heeft geen verborgen agenda. Hij spreekt mensen direct aan, wat soms zijn tol eist. Maar hij doet het vanuit een diep inlevingsvermogen en de wens om de Geitenkamp een betere plek te maken voor iedereen. Hij ziet de wijk als zijn familie en wil dat het hen aan niets ontbreekt.

De Betekenis van Jan Lareman: Een Videomakers Hommage

Jan Lareman is een wijkicoon, een inspiratiebron voor velen. Als videomaker heb ik zijn bijzondere verhaal vastgelegd en zijn betekenis voor de Geitenkamp belicht. Hij heeft laten zien dat iedereen van betekenis kan zijn, dat ieder individu iets kan bijdragen aan de gemeenschap waarin ze leven. Hij heeft zijn visie gedeeld, niet alleen met de Geitenkamp, maar ook met instanties en organisaties die een verschil kunnen maken in het welzijn van de wijk.

 

Jan’s Boodschap: Een Portretvideo van een Gewoon Bijzonder Mens

Ondanks zijn ziekte, wil Jan ons eraan herinneren dat het niet draait om hem, maar om de Geitenkamp en de mensen die hij heeft geholpen. Als verhalenmaker heb ik zijn persoonlijk afscheid vastgelegd, waarin hij zijn boodschap aan anderen wil overbrengen. Hij spoort anderen aan om hun drive te volgen, hun passie te omarmen en zich in te zetten voor een gemeenschappelijk doel. Jan’s nalatenschap zal voortleven in de harten van hen die hij heeft geraakt.

Jan Lareman heeft zijn stempel gedrukt op de Geitenkamp, en zijn liefde voor de medemens heeft het leven van velen positief beïnvloed. Als verhalenmaker voel ik me vereerd dat ik zijn verhaal mocht vastleggen. Zijn werk met STEVIG zal voortleven, evenals de herinneringen aan zijn onvermoeibare inzet voor de wijk. We wensen Jan alle kracht en steun in deze tijd, en we zijn dankbaar voor het feit dat hij nog steeds onder ons is, en dat zijn inspirerende geest blijft voortleven in de harten van velen. Dit afscheidsvideoportret is een eerbetoon aan een gewoon bijzonder mens, Jan Lareman.

Vereeuwig jouw unieke verhaal samen met je dierbaren in een ontroerend videoportret. Ontdek meer.

* Belangrijk: Dit fragment is met toestemming van de familie geplaatst. Het videoportret is uitsluitend bedoeld voor persoonlijk gebruik binnen de familiekringen.

Joyce

Joyce

Toen Christa, een geliefde moeder, zus en vriendin, overleed, stond haar familie voor de uitdaging om haar herinnering levend te houden. Haar naasten namen het initiatief om een Levensfilm te laten maken door Portretmakers, een beslissing die een blijvende impact zou hebben op iedereen die Christa liefhad.

Lees meer
Yvon van der Linden

Yvon van der Linden

Yvon, de liefdevolle moeder van Nomi en Elin, kwam bij ons terecht door haar peetoom, die tevens een goede kennis van ons is. Als gebaar hebben we besloten om een portret van Nomi als een cadeau aan te bieden. Dit portret werd gemaakt in een tijd dat Nomi, een prachtig en dapper meisje, nog bij ons was, ondanks haar strijd tegen Neuroblastoom kinderkanker.

Lees meer