Waarom video bij je podcast waardevol is

Ik hoor je al denken: “Het hele punt van een podcast is toch dat deze gefocust is op audio en makkelijk te consumeren is, bijvoorbeeld als je aan het rijden bent of in de sportschool staat?”. Daar heb je helemaal gelijk in en dat is ook zeker de kracht van dit prachtige medium, maar heb je er al over nagedacht hoe je je podcast gaat promoten en hoe je hem koppelt aan je branding?

Als we kijken naar hoe we aan marketing doen in deze tijden, komt als het goed is social media als een van de eerste manieren naar boven. En laat het nou net zo zijn dat social media erg visueel is ingesteld.

Maar op social media staat vooral veel ‘short-form content’, podcasts duren vaak langer dan 20min. Hoe combineer je dit? Het antwoord is: Teasers maken. Door korte highlights uit je podcast te destilleren creëer je korte, verteerbare filmpjes die mensen activeren om jouw podcast te luisteren. Als je dit soort video’s frequent plaats, zorg je ook nog eens dat jouw podcast en bedrijf steeds weer even top of mind worden bij iedereen die langs scrolt.

Als je jouw huisstijl netjes verwerkt in deze video’s, deel je onbewust bij de mensen ook je branding. Denk aan je logo’s, taglines, huisstijlkleuren, etc.

Merkpersoonlijkheid en een band opbouwen.

Podcast zorgen vaak voor een persoonlijke connectie met de luisteraar/fanbase. Dit komt omdat het medium erg geschikt is voor authentieke gesprekken, vrijwel niemand kan een uur lang, achter elkaar een volledig gescript gesprek houden met iemand. Dit zorgt ervoor dat je vertrouwen en een band opbouwt met de luisteraar. Als je hier nog eens beeld aan toevoegt, krijgen mensen een gezicht bij de stem en zo kunnen ze zich nog meer inleven en onbewust koppelen aan de host/gasten. Op deze manier kun je een sympathieke uitstraling geven aan je bedrijf/product.

Geloofwaardigheid en autoriteit

Als je zorgt dat je een goed geproduceerde podcast met video hebt, word je sneller serieus genomen door je publiek en eventuele concurrenten. Als je hoogwaardige visuele content hebt zien mensen dat er geïnvesteerd word in kwaliteit. Ik hoef denk ik niet uit te leggen dat het belangrijk is dat je als bedrijf uitstraalt, dat kwaliteit hoog op je lijstje staat. Je wilt natuurlijk niet als houtje-touwtje B.V. gezien worden.

SEO en Analysemogelijkheden

Door prominent aanwezig te zijn op allerlei platformen word je sneller gevonden door potentiële nieuwe klanten en niet alleen omdat je veel content plaatst, maar ook omdat je jouw positie binnen SEO versterkt. Zoekmachines zoals Google geven de voorkeur aan content met video-inhoud. Dit leidt tot een hogere ranking binnen zoekresultaten en zorgt zo ook voor meer verkeer naar je website.

Hiernaast krijg je door veel platformen de mogelijkheid om te analyseren welke content de beste conversie biedt en voor de meeste engagement zorgt. Omdat veel platformen uitgebreide tools hebben om je engagement te monitoren, gooi je door content te plaatsen op deze platformen allemaal dobbertjes uit die je kunnen helpen met een dieper, analytisch inzicht te krijgen in jouw doelgroep.

Herbruikbare content

Als je toch al een podcast opneemt, waarom zou je dan al deze extra content die er al is laten liggen? Je gooit grote marketingmogelijkheden weg. Uit een podcast van een uur kun je met gemak 5-10 interessante teasers halen van 30 tot 60sec per stuk. Dit zijn 5 tot 10 sterke marketingposts klaar om aandacht te trekken naar jouw product of dienst!

Wij helpen je graag.

Bij Portretmakers hebben we in-house editors en Audio-Visuele Specialisten. Dit betekent dat jij niet door alle moeite hoeft om je podcast op te nemen met professionele video en alle filmpjes in elkaar hoeft te zetten in de verschillende formaten van de social platforms. Daarnaast is ondertiteling een must-have in dit soort korte content.

Wij ontzorgen jouw compleet, zodat jij je kunt focussen op je verhaal en natuurlijk het plezier hebben van het opnemen van een podcast.

Daarnaast kunnen wij je helpen met het ontwikkelen van een marketingstrategie en het concept van de podcast.

Klaar om jouw marketingmix eens even een flinke boost te geven? Neem contact op

Portretmakers is een sociale onderneming 

Portretmakers is een sociale onderneming 

Portretmakers is een sociale onderneming en maakt films voor mensen in hun laatste levensfase. Voor deze producties die vaak intensief zijn om te maken heeft Portretmakers geen winst oogmerk! Portretmakers onderscheidt zich als een sociale onderneming door haar unieke...

Lees meer