Een podcast als

marketingtool?

Wij maken podcasts van concept tot opname en publicatie.

Waarom een podcast? Omdat een kwaliteitspodcast van ca. 25 minuten voor 95% wordt geconsumeerd. Ken jij een ander marketinginstrument dat in de buurt komt van die statistieken?

In onze studio of bij jullie op kantoor opgenomen. Wij verzorgen ook opnames op een locatie naar keuze. Met onze apparatuur toveren wij de door jou gekozen plek om tot een volwaardige pop-up studio.

Wij ontzorgen

u volledig

Het verhaal is het kernelement van jouw podcast. Wij van Portretmakers vinden dat dat het enige is waar jij je op moet focussen. Wij bieden de hulp die jij nodig hebt om jouw podcast te laten slagen.

Portretmakers kan jou op meerdere manieren ontzorgen. Je kunt jouw podcast opnemen in onze studio. Onze studio is ingericht als een echte huiskamer. Als je hier zit, voel je je meteen op je gemak.

Ook is het mogelijk een podcast op te nemen op een locatie (bij jou op de werkvloer of buiten). We bouwen een pop-up studio op locatie. De achtergrondgeluiden zorgen voor extra sfeer in jouw verhaal. 

Heb jij jouw podcast al opgenomen, maar geen verstand van editen? Wij monteren jouw podcast tot in de puntjes en laten jouw verhaal pas echt tot leven komen.

 

Strategie

Wat is je doelgroep? Wat wil je bereiken? Aan welke podcastvorm zit je te denken?

Deze en nog veel meer vragen zijn harde voorwaarden voordat je begint. Wij gaan met je in gesprek om je hierbij te helpen. 


Samen aan de slag

We ontvangen je in onze huiselijke studio of we bouwen onze pop-up studio op locatie.

Onze microfoons en camera’s zijn van de beste kwaliteit.  

Daarnaast is het mogelijk om mensen live in te bellen in de podcast. Er hangt een groot scherm in de studio, zodat er gekeken kan worden naar de beelden.


De puntjes op de i

Na de opnames gaan onze editors aan de slag met jouw podcast. Indien nodig poetsen we de schoonheidsfoutjes, stiltes, ‘uhhh- en ahhhtjes’ en andere door jullie aangegeven fragmenten weg.

Het geluid wordt geoptimaliseerd, zodat de podcast in de auto of in de trein net zo goed klinkt als een radio-opname.

                                     

Op de bekende kanalen

 We gaan ervoor zorgen dat de podcast zichtbaar wordt op alle bekende streamingdiensten, zoals: Spotify, Apple Podcasts en Google Podcasts.

Wij werken samen met een betrouwbare hostingpartij. Wij richten een onlineomgeving op met jouw huisstijl, waarin jouw podcasts komt te staan.

De podcast in de schijnwerpers

Jouw podcast in de vitrine met de gordijnen dicht gaat niemand vinden.

We denken van tevoren goed na over de promotie van jouw podcast. Op welke social-mediakanalen bevindt jouw doelgroep zich?Wat wil jij extra aandacht geven in jouw podcast en hoe wil je dit laten zien? Schrijf je een blog, maak je een transcript of laat je ons een ‘shortmovie’ maken ter promotie?

Wij gaan je hierbij helpen. Zo krijgt jouw verhaal de aandacht die het verdient.

 

 

wij produceren voor

Onze beloften

podcastconcepten die doelen bereiken

aandacht

Je krijgt je eigen podcastmanager. Hierdoor krijg je vertrouwen tijdens en voor de opnamen. Dit verhoogt de kwaliteit van jouw podcast.

kwaliteit

We hebben een geluidsdichte studio met de beste apparatuur. Daarnaast kan de podcast ook op video worden opgenomen. Dit helpt in de promotie.

Ook beschikken wij over de middelen om een pop-up studio te bouwen bij jou op locatie. 

maatwerk

Een monoloog, interview met een script, op locatie of met meerdere gasten. Sinds 2015 zijn er diverse opnamen voorbijgekomen. Niets is voor ons te gek!

Een aantal van onze podcasts

Dennie van DIesen

Ministerie van Defensie

Om de vele adaptieve projecten van Defensie zichtbaar te maken, is er de  SamenSterker Podcast. Aan het woord komen generaals, officieren en onderofficieren van alle defensieonderdelen, burgerpersoneel en reservisten, die op allerlei verandergebieden het verschil maken.

Luister via…

Willemijn van Dommelen

PRR-Consultancy

In deze podcast neemt Willemijn je mee op reis, een reis die geen eindbestemming kent, maar waar ze je meeneemt in de hoogtes en de dieptes van het bestaan. Willemijn brengt wekelijks één podcast van 20 minuten uit. Ze neemt deze podcast ongeveer 1 x per maand achter elkaar op in de studio.

Luister via…

Reinout slee

UwVerzuimregisseur

In Werkwaarde podcast gaat Reinout Slee in gesprek met arbeidsdeskundigen en werknemers .  Zijn podcast is een middel om werkgevers en mensen met een chronisch progressieve (ziekte) te informeren en daarmee handvatten geven in relatie tot verzuim en arbeidsongeschiktheid.  

Luister via…

Het podcastwapen

een podcast over podcasts

In deze podcast gaat Siem van der Kaa voor jullie ontdekken hoe de podcastwereld in elkaar steekt. Hij interviewt podcastpresentatoren en deskundigen met een fascinatie voor het medium. Zo praat Siem onder andere met Bastiaan Meijer (presentator van de PodBast) en podcastdeskundige Mirjam Hegger. Het hoofddoel van de podcast? inspireren.

Beluister nu Het Podcastwapen op Spotify.

 

Foto Siem