Waarom kiezen voor Portretmakers Podcasting

In de wereld van digitale marketing zijn er veel manieren om een publiek te bereiken en te binden aan jouw bedrijf of merk, maar slechts enkele media bieden de diepte, betrokkenheid en toegankelijkheid die een podcast geeft. Bij Portretmakers begrijpen we de unieke kracht van podcasting – een medium dat niet alleen de tand des tijds heeft doorstaan maar zich ook heeft bewezen als een sterke schakel in de moderne marketingmix.

Waarom Podcasting?

Podcasting is verre van een voorbijgaande trend. Het is een medium dat groeit, evolueert, en steeds meer luisteraars bereikt. Recente statistieken benadrukken deze groei: volgens een rapport van The Infinite Dial 2021 door Edison Research en Triton Digital, luistert 57% van de Amerikanen van 12 jaar en ouder nu naar podcasts, een significante toename ten opzichte van voorgaande jaren. In Nederland is sinds 2019 het aantal luisteraars verdubbeld en luistert nu bijna de helft (~48%) van de Nederlanders naar podcasts. Dit toont aan dat de populariteit van podcasts blijft stijgen, waardoor het een interessant platform is voor merken om hun verhaal te vertellen. Daarnaast heeft een podcastreeks een lange levensduur. Als jij nu een podcast opneemt die relevant is voor jouw product of bedrijf, is hij waarschijnlijk over 2 jaar nog steeds relevant. Zo kan een podcast jaren lang potentiële klanten blijven bereiken als hij eenmaal gepubliceerd is.

Bekijk hier ons portfolio

De Meerwaarde van Portretmakers

Professionele Studio en Podcasting met Beeld: Bij Portretmakers gaan we een stap verder met onze acoustisch en filmisch geoptimaliseerde studio en de mogelijkheid om podcasting met beeld aan te bieden. Onze achtergrond in het maken van films stelt ons in staat om niet alleen audio- maar ook visuele content te creëren. Dit betekent dat jouw podcast kan profiteren van hoogwaardige videoproductie, waardoor je publiek niet alleen kan luisteren maar ook kijken. Dit voegt een extra laag toe aan de manier waarop je jouw verhaal deelt en vergroot de betrokkenheid van je publiek. Daarnaast bied beeld bij je podcast de mogelijkheid om short form social content te creëren (denk aan Instagram, YouTube Shorts, TikTok). Hiermee voeg je nog een laag toe aan jouw marketingmix en haal je alles uit jouw podcast!

Bas van Veenendaal – Presentator bij Ziggo Sport

“Ik was te gast in de Sports Vitality Podcast, opgenomen bij Portretmakers. De studio heeft een prettige sfeer. Mooie studio! Keep up the good work!”

Marketinginnovaties

Ons unieke aanbod omvat dus niet alleen de productie van podcasts maar ook de creatie van krachtige marketingelementen. Denk aan korte teasers, audiogrammen, en andere visuele inhoud die voortvloeit uit je podcast. Deze elementen zijn cruciaal voor het promoten van je content op sociale media en andere kanalen, waardoor je bereik en zichtbaarheid aanzienlijk toenemen.

Op Locatie en Onconventioneel:

Uniek bij Portretmakers is onze mogelijkheid om podcasts op locatie te produceren met onze pop-up podcast studio. Deze aanpak stelt ons in staat om opnames te maken op onconventionele locaties, waardoor jouw podcast een extra dimensie krijgt. Of het nu gaat om een intiem café, een bruisend bedrijfsevent, midden in de natuur of op de werkvloer. Wij zorgen ervoor dat jouw verhaal daar wordt verteld waar het de meeste impact heeft.

Professionele Coaching:

Bovendien bieden we professionele begeleiding en coaching aan. Of je nu nieuw bent in de wereld van podcasting of je vaardigheden naar een hoger niveau wilt tillen, onze experts staan klaar om je te ondersteunen. Van het aanscherpen van je interviewtechnieken tot het verbeteren van je stemgebruik, wij zorgen ervoor dat jouw podcast niet alleen opvalt, maar ook perfect uitgevoerd wordt.

Moritz Boegel

“ik host de podcast: ‘De mens achter de medisch specialist’, waarbij mijn begin als podcastmaker enorm verrijkt wordt door een ondersteunend team. Dank daarvoor!”

Podcasting: Een Onmisbare ‘P’ in de Marketingmix

Bij Portretmakers voegen we een essentiële ‘P’ toe aan de traditionele marketingmix: PODCAST. Deze toevoeging weerspiegelt onze visie op de toekomst van marketing, waarin authentieke, boeiende verhalen centraal staan.

De impact van podcasting is duidelijk. Met de groeiende populariteit van het medium en de potentie die het biedt voor merken en creators om een diepe, persoonlijke connectie met hun publiek te vormen, is het duidelijk waarom steeds meer bedrijven kiezen voor podcasting als een strategisch communicatiemiddel.

Klaar om te Beginnen?

Wil jij ook jouw eigen succesvolle podcastreeks lanceren, compleet met de laatste innovaties in audiovisuele content en marketingstrategieën? Neem contact op via hier: contact en dan helpen wij graag jouw verhaal te vertellen. Of kijk op onze product pagina voor meer informatie: productpagina