podcast met video

Nieuws Update!

Lees hier de hoogtepunten van de laatste tijd

Met Portretmakers maken we onze droom waar. Diepte-interviews vastgelegd op video. De lancering op 4 februari was een feest! En sindsdien hebben we niet stilgezeten. Daarom delen we graag onze mijlpalen met jou. Lees hier over de eerste portretten, de samenwerking met Seydlitz Notarissen, een nieuw kantoor, de ambassadeurs, verhuur van de studio en onze geweldige stagiaire. Veel leesplezier!

Gesprekken over het leven

Na de lancering ontvingen we vele mooie reacties. Mensen zijn enthousiast over de betekenis van ons product. De eerste aanvragen voor portretten kwamen al snel binnen.

Een paar voorbeelden:

“Mijn schoonzus is 34 jaar en is terminaal. Ze heeft een dochtertje van 4 jaar. We willen een portret laten maken, zodat haar dochter als ze 14, 24, 34 etc. is, het beeld en geluid van haar moeder nog heeft. Het maakt niet uit hoe jullie dat doen of wat het kost. We moeten dit gewoon doen.

“Mijn vader is 82 jaar. Gelukkig is hij nog gezond en vitaal. Maar we weten natuurlijk niet hoe lang hij nog heeft. Het is een trotse man. Hij zei vaak wat hij dacht, maar niet wat hij voelde. Ik zou zo graag nu een keer zijn échte verhaal willen horen. Ik hoop dat jullie het lukt een tipje van die sluier op te lichten.”

“Helaas heb ik niet met al mijn kinderen meer contact. Dat doet mij zeer. Ik heb nooit de gelegenheid gehad om mijn kant van het verhaal aan hen te vertellen. Dat ga ik doen in een portret. Dit voeg ik toe aan mijn testament, zodat zij altijd de gelegenheid hebben om mijn perspectief te horen.”

“Zodat ze later het beeld en geluid van haar moeder nog heeft.”

Een warme aanvulling

Wat begon met een vreemde gast bij de lancering van Portretmakers, eindigde in een unieke samenwerking met Seydlitz Notarissen.

Bijzonder dat een netwerk ook in de luwte werkt. Enkele jaren geleden kreeg iemand het idee om een testament op video op te nemen. Dat deelde zij met Frits von Seydlitz, gerespecteerd notaris in Breda. En niet te vergeten, oud keeper van NAC.

Toen zag zij onze lancering, stelde Frits op de hoogte en wij werden op een zonnige middag gebeld door ene Sam. De communicatie-adviseur belde namens dit notariskantoor en wilde graag samenwerken.

Eén gesprek in het karakteristieke pand van Seydlitz en we kwamen tot de conclusie dat een videotestament een prachtige toevoeging is aan de papieren variant.

Wij waren enthousiast en Frits ook.

Hij schreef een mooi blog. En sindsdien staan we op de homepagina van Seydlitz.

We hebben alle vertrouwen dat we met deze samenwerking onze missie nog meer glans geven.

“Er is wel degelijk behoefte aan een meer persoonlijke manier om de achterblijvenden op de hoogte te stellen van de laatste wensen.”

Huiselijkheid en gastvrijheid

Als we iets belangrijk vinden bij Portretmakers, dan is het dat mensen zich op hun gemak voelen. We voeren tenslotte gesprekken over het leven. Daarbij is noodzakelijk dat onze gasten zich veilig en vertrouwd voelen.

Met veel plezier vertoeven wij met onze studio aan de Oosterhoutsweg 105. Een verzamelpand met ondernemers die zich bezighouden met Ondernemerschap, vitaliteit en sport (SVH Breda).

We wilden graag een kantoorruimte om in te kunnen werken én om mensen te ontvangen.

NA een gesprek met het bestuur van de SVH kwamen we tot de conclusie dat er een prachtige ruimte beschikbaar was. Daarvoor waren wel meubels nodig. Een oproep op Facebook en de aanbiedingen stroomden binnen.

We hebben twee keer een tour door Nederland gedaan. Busje huren, muziekje aan, meezingen, handen uit de mouwen en een broodje erbij. Tilburg, Oosterhout, Oisterwijk, Breda, Leiden, Bosschenhoofd en Papendrecht. En nu genieten we van een ingericht kantoor met zelfs een eigen terras!

We ervaren gemoedelijkheid en warmte op ons kantoor. Ben je nieuwsgierig geworden? Kom gezellig langs, de koffie staat klaar!

“Een plekje voor onszelf en onze gasten.”

Dank aan onze ambassadeurs

Lieve ambassadeurs,

Als je dit leest ben je vast al onze ambassadeur. Je bent misschien bij de lancering geweest, je hebt ons geholpen bij de opstart, je bent al klant, je hebt ons voorzien in ruimte, spullen, een luisterend oor, ideeën of je bent gewoon nieuwsgierig naar wat wij doen.

En wij zijn blij met jou! Want zonder jou hadden wij niet zo’n fijne locatie, geen meubels, geen steunpilaar, minder ideeën en geen mond-tot-mondreclame.

In deze dankbetuiging kunnen we natuurlijk nooit compleet zijn. In die wetenschap willen toch een aantal mensen bedanken:

Annicka Jansen, Lotte Koremans, Marcel de Visser, Aswin Steenhof, Arno Pluk, Dave van de Weyer, Wijnand Geuze, Floortje Auceps, Myrthe Koppelaar, Sam Ringoot, Frits von Seydlitz, Victor Beerkens en Arno Hermans.

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]

En natuurlijk niet te vergeten al die mensen, familie en vrienden, die onze avonturen aanhoren, bekritiseren en stimuleren.

Met oprechtheid en vanuit ons hart: DANKJULLIEWEL!!!

We hopen dat jullie van betekenis kunnen en willen blijven.

“Alleen ga je sneller, samen kom je verder.”

Jouw eigen podcast, webinar of instructievideo

Soms komen er mogelijkheden voorbij die je niet ziet aankomen. Zo hadden we dus al Seydlitz notarissen. Maar veel eerder waren er vragen of de studio ook gehuurd kon worden door anderen.

Tja, als we mensen kunnen faciliteren om hun eigen droom uit te kunnen laten komen, aarzelen we natuurlijk niet. Een aantal voorbeelden van tevreden klanten:

“Jullie kunnen geen live-trainingen meer geven door Corona? En jullie willen nu een webinar geven? Tuurlijk kan dat!” De dames van ‘Durven en Doen’ geven hun webinars over werkgeluk vanuit onze studio.

“Een eigen podcast over verzuim en verzuimaanpak? Ja natuurlijk willen wij je daar bij helpen! Wil je ook wat inhoudelijke en technische coaching? Regelen we. Een eigen introductievideo? Maken we voor je.” Bureau Werkwaarde van Reinout Slee heeft inmiddels een succesvolle podcast.

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]

“Een nieuwe stap in jullie bedrijfsvoering met professionele trainingsvideo’s? Met een green-screen en eigen editor? Doen we!” Ultimate Instability ontwikkelde een uniek product voor fysiotherapeuten en (top)sporters. Voor hun e-learning creëren we samen een reeks instructievideo’s.

Met plezier helpen we ondernemers om hun online content mooi en gericht te ontwerpen. Daar zijn al prachtige producten uit voortgekomen.

“Ook voor de producten van onze klanten willen we kwaliteit.”

Ruggengraat van Portretmakers

Ze kwam 3 maanden geleden binnen. Wat bedeesd, tikkie zenuwachtig en rode wangen. Het leek haar wel leuk om stage te lopen bij Gulliver Trainingen en Portretmakers. Wij konden wel wat ondersteuning gebruiken in de opstart- fase.

We keken elkaar aan. Met al onze mensenkennis probeerden we ons een beeld te vormen van Annicka. Wat halen we in huis? Het bleek een gouden greep. Meer dan we konden voorspellen. Een onmisbare drijvende kracht van ons bedrijf.

We merkten al snel dat Annicka, 18 jaar jong, ons structuur gaf.

Doordat zij aanwezig was, moesten wij dat zijn. Doordat zij ons aankeek en vroeg “wat gaan we vandaag doen?”, moesten wij met een plan komen. Doordat zij simpelweg fronste moesten wij opnieuw nadenken over onze zelfverklaarde prachtige ideeën. Op ons kantoor hangt een post-it ‘De les van Annicka’. Zij heeft ons geleerd eerder ons gevoel uit te spreken in de gesprekken die we voeren met anderen. Wat een wijsheid!

Annicka Jansen is dus niet zomaar een stagiaire. Ze ontwerpt, doet de administratie, denkt mee, is kritisch, ontvangt onze gasten, vlogt en niet te vergeten; gaat ons verslaan met tafeltennis. En dat mag zij.

We zijn blij dat we een klein stukje mee mogen lopen met haar leerproces. Onthoud haar naam. Dit is een talent!

Bedankt Annicka!

“Annicka, je bent een topper!”